Ghetea (ARB): Pregatim actiuni prin care sa contribuim la educatia financiara a populatiei

Data publicarii: 10-02-2011 | Finante-Banci
Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea ,a declarat miercuri ca la nivelul asociatiei sunt pregatite actiuni care sa contribuie la educarea financiara a populatiei si la explicarea rolului bancilor.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declarase, tot miercuri, ca bancile nu sunt societati de binefacere, ci sunt societati de afaceri, iar Asociatia Romana a Bancilor ar trebui sa explice publicului cum functioneaza bancile comerciale.

"In acest moment si dupa discutiile care au avut loc in baza prevederilor ordonantei 50, este o necesitate obiectiva, si o discutam si noi la ARB. O sa vedeti in curand niste actiuni pe aceasta tema, prin care ne-am propus sa contribuim la educarea financiara a populatiei, in a face ca oamenii sa inteleaga mai bine care este rolul bancilor, care sunt limitele bancilor si care sunt regulile pe care trebuie sa le respectam....Deocamdata sunt doua sau trei actiuni care vor fi scoase pe piata intr-un viitor foarte apropiat", a spus Ghetea.

De asemenea, presedintele ARB a precizat ca se are in vedere introducerea unor cursuri de instruire si la licee.

"Studiem si suntem destul avansati in introducerea in liceu a unor cursuri specifice de instruire a populatiei, unde noi avem mari carente. Exista un proiect la nivelul ARB care a fost tatonat si vom avea o discutie mai serioasa in perioada urmatoare", a mai precizat Ghetea.

De asemenea, oficialul ARB a mentionat ca exista foarte multe actiuni individuale ale bancilor pe tema educatiei financiare a populatiei. 

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: