Boc: MFP sa analizeze varianta completarii trimestriale a declaratiei unice de catre firmele mici

Data publicarii: 10-02-2011 | Finante-Banci
Premierul Emil Boc a cerut Ministerului de Finante sa ia in calcul posibilitatea ca firmele cu un numar redus de salariati sa completeze trimestrial declaratia unica privind contributiile de asigurari sociale si a impozitului pe venit.

La inceputul sedintei de Guvern de miercuri, Emil Boc a spus ca declaratia unica privind CAS-urile si impozitul pe venit va putea fi completata pentru prima data de catre agentii economici in perioada 7-25 februarie pentru obligatiile aferente lunii ianuarie. Din acest motiv, Boc a cerut MFP si ANAF sa se asigure ca agentii economici vor afla din timp de aceasta simplificare a platii taxelor pentru a evita aglomeratia la ghiseele ANAF in ultimele zile ale acestei perioade. "Nu doresc sa vad pe 24-25 februarie cozi nesfarsite la ANAF, iar aceasta institutie sa aiba infrastructura pregatita pentru a putea prelua declaratiile unice", a spus Boc.

Acesta a sustinut ca introducerea declaratiei unice nu trebuie sa insemne finalul simplificarii procedurilor de incasare a taxelor. "Va solicit sa analizati ca, in viitor, declaratiile unice sa nu mai fie completate lunar, ci trimestrial, cel putin pentru firmele cu un numar mic de angajati", s-a adresat Boc ministrului de Finante aratand ca acest lucru ar fi de ajutor pentru mediul de afaceri. De asemenea, Boc ar dori ca si persoanele fizice autorizate sa poata completa declaratiile unice pentru a economisi timp. 

 

NewsIn