Basescu: Sper ca trimestrul III al acestui an sa fie primul de crestere economica

Data publicarii: 11-02-2011 | Economie


Presedintele Traian Basescu a precizat joi, la RRA, ca spera ca al treilea trimestru al anului 2011 sa fie primul de crestere economica, adaugand ca Romania "parca" a avut o absorbtie a fondurilor europene mai buna in 2010, iar in acest an se estimeaza atragerea a 1,6 miliarde de euro.

Intrebat cand iese Romania din criza, Traian Basescu a raspuns ca "anul acesta". "Ne vom relua cresterea economica. Eu sper ca trimestrul III sa fie primul trimestru de crestere economica de care sa luam nota toti", a afirmat presedintele.

In privinta accesarii fondurilor europene, Basescu a spus ca in 2010 "parca a inceput sa fie o absorbtie mai buna". "Eu sper ca anul 2011 sa aduca o absorbtie de circa 1,6 miliarde de euro pe proiecte mari. Va mai pot spune un lucru, care... Noi suntem obisnuiti intotdeauna sa spunem ca noi suntem ultimii din Uniunea Europeana. Sunt multe in care nu suntem ultimii, dar, spre exemplu, avem cel mai mare numar de proiecte aprobate, este evident ca s-a creat potentialul sa incepem absorbtia fondurilor, depinde in implementare cum se vor misca, pe de o parte, autoritatile locale, pe de alta parte, autoritatile centrale, in functie de tipul de proiect", a punctat seful statului.

 

NewsIn