Actionarii BVB si Sibex vor decide la finele lunii aprilie daca cele doua burse fuzioneaza

Data publicarii: 11-02-2011 | Bursa


Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a convocat Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) pe 29 aprilie, pe ordinea de zi aflandu-se fuziunea BVB cu Bursa din Sibiu (Sibex).

Potrivit anuntului publicat, actionarii trebuie sa se pronunte daca vor sau nu o fuziune prin absorbtie, in care BVB va absorbi Sibex.

Si conducerea Sibex a convocat o AGEA tot pe 29 aprilie, cu aceeasi ordine de zi.

BVB are o capitalizare de 76,2 mil. euro, iar printre cei mai puternici actionari se numara Erste si SIF Moldova, cu cate 5% din capital, si Franklin Templeton, cu circa 2%. Firmele de brokeraj detin in continuare pachete semnificative, desi au mai vandut din detineri in ultimele 8 luni, dupa listarea actiunilor pe Bursa. BVB a avut anul trecut afaceri de 3 mil. euro si un profit net de 1,3 mil. euro.

De cealalta parte, Sibex are o capitalizare de 11,37 mil. euro si este controlata de un grup de firme de brokeraj din care fac parte HTI Valori Mobiliare si Broker Cluj, printre actionarii semnificativi numarandu-se si SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Moldova. In primele noua luni ale anului trecut, Bursa din Sibiu a avut afaceri de 305.000 de euro si un profit net de 48.000 de euro.

 

sursa: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: