Ce a promis Guvernul FMI? Noi reduceri de cheltuieli, scumpirea biletelor la transport si mai putine ajutoare!

Data publicarii: 11-02-2011 | Economie


Delegatia FMI a plecat de la Bucuresti si au iesit la iveala adevaratele conditii pe care Romania trebuie sa le indeplineasca in urmatorii doi ani. Autoritatile s-au angajat sa taie drastic ajutoarele pentru incalzire, numarul de medicamente gratuite, paturile din spitale, dar sa majoreze, in schimb, tarifele CFR, RATB, si Metrorex. Toate aceste lucruri dureroase pentru populatie apar in scrisoarea de intentie, obtinuta de Mediafax.

Guvernul s-a angajat fata de Fondul Monetar International (FMI) sa reduca deficitul bugetar la 3%, pana in 2012, prin continuarea restrangerii cheltuielilor bugetare, inclusiv a salariilor si a sporurilor.
 
Potrivit scrisorii de intentie, Guvernul va modifica pana la sfarsitul lunii iulie legislatia privind ajutoarele de incalzire. Numarul celor care vor primi subventie de la stat se va reduce drastic,in conditiile in care pretul gigacaloriei nu va mai fi subventionat ca pana acum. Doar "cele mai vulnerabile persoane" vor beneficia de sprijin.
 
Familiile care primesc in prezent ajutoare de incalzire risca sa piarda pana la 486 de lei lunar. Vorbim despre cei care se incalzesc cu gaze naturale. Pentru romanii care primesc energie termica in sistem centralizat factura pe timp de iarna ar putea creste cu 10 pana la 100%.

 

sursa: incont.ro