Serbanescu, DTZ: Vanzarile de apartamente noi nu isi vor reveni fara scaderea TVA

Data publicarii: 15-02-2011 | Imobiliare


Vanzarile de apartamente noi de clasa medie nu isi vor reveni daca nu se va aplica o scadere a TVA-ului pentru aceste proprietati, indiferente de valoarea lor, considera Mihnea Serbanescu, directorul general al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

"Credem in revenirea pietei imobiliare in 2011, dar diferentiat in functie de segment. Ne asteptam in continuare la performante de la serviciile profesionale - evaluari si property management - si la o intensificare a activitatii agentiei, cu precadere in cadrul departamentelor de birouri si retail. Vom vedea tranzactii pe piata rezidentiala mai ales pe segmentul de lux, unde oferta s-a apropiat de asteptarile clientilor. Vanzarile de apartamente noi de clasa medie nu isi vor reveni fara un set de masuri politice coerente. Scaderea TVA-ului pentru apartamentele noi, indiferent de valoarea acestora, este una dintre ele", a declarat Mihnea Serbanescu, directorul general al DTZ Echinox.


Compania a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 2,8 mil. euro, in crestere cu 5% fata de anul precedent si o marja a profitului de circa 6%.  Pentru acest an, Serbanescu prognozeaza afaceri de 3,2 mil. euro si o rata a profitului de 10%.

 

citeste mai mult: capital.ro