Fondul European de Investitii garanteaza credite de pana la 315 mil. euro pentru IMM-urile romanesti

Data publicarii: 18-02-2011 | Afaceri


Fondul European de Investitii (FEI) a incheiat acorduri de garantare cu Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank, care le vor permite celor doua banci sa ofere credite noi in valoare de pana la 315 milioane euro intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania.

Cele doua acorduri de garantare fac parte din initiativa JEREMIE - Resurse europene comune pentru microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii.

In baza celor doua acorduri, Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank vor oferi, timp de doi ani, finantare cu scadente de pana la sase ani, in conditii preferentiale unei game largi de IMM-uri din Romania care intentioneaza sa investeasca sau sa isi extinda activitatea.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declara recent ca bancile cred trebuie sa isi actualizeze strategiile si planurile de afaceri si sa acorde mai multa importanta IMM-urilor.

Fondul European de Investitii (FEI) a fost creat in 1994 pentru a sustine  intreprinderile mici. Actionarul sau majoritar este Banca Europeana de Investitii, alaturi de care formeaza "Grupul BEI". FEI concepe si dezvolta instrumente de participare la capital si garantii destinate special acestui segment de piata. 

 

NewsIn