Zonele cu potential turistic vor avea prioritate la alocarea de fonduri pentru finantarea lucrarilor

Data publicarii: 18-02-2011 | Turism


Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a stabilit unele criterii de prioritizare a alocarii de fonduri pentru finantarea obiectivelor de investitii realizate conform cu HG nr. 577/1997, astfel ca zonele cu potential turistic vor avea prioritate in obtinerea de fonduri.

"In limita surselor bugetare, alocarea sumelor necesare finalizarii lucrarilor de drumuri de interes judetean si local se va realiza astfel: prioritare sunt drumurile de interes judetean si apoi cele de interes local care conduc/ajung la obiective de interes turistic, iar dupa finantarea obiectivelor descrise mai sus, se vor avea in vedere obiectivele de investitii la care lucrarile sunt executate in proportie de minimum 80% si care vor fi finalizate", se arata intr-un comunicat al MDRT.

In cazul in care resursele financiare o permit, dupa finantarea obiectivelor enuntate anterior, se are in vedere ca, in finantarea obiectivelor de investitii, prioritare sunt in ordine drumurile de interes judetean si apoi drumurile de interes local, mai spun reprezentantii ministerului.

"In ceea ce priveste lucrarile aferente sub-programului de alimentare cu apa, canalizare si epurarea apelor uzate la sate, alocarea sumelor necesare se va face astfel: prioritare sunt localitatile din zonele turistice si localitatile de interes turistic, apoi obiectivele de investitii la care lucrarile sunt executate in proportie de minimum 80% si care vor fi finalizate", mai informeaza MDRT.

Decizia de stabilire a acestor criterii s-a luat deoarece Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului are alocate in 2011 resurse insuficiente pentru a finaliza toate lucrarile de reabilitare, modernizare si/sau asfaltare a drumurilor si de alimentare cu apa, canalizare si epurare a apelor uzate la sate executate conform HG nr. 577/1997 deja incepute.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: