Boc: Munca la negru va fi pedepsita cu inchisoarea, nu doar cu o amenda!

Data publicarii: 21-02-2011 | Actualitate


Modificarile aduse Codului Muncii vor flexibiliza piata si ii vor ajuta pe romani sa gaseasca mai repede un loc de munca, a declarat premierul Emil Boc, intr-o videoconferinta cu prefectii. In plus, pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi.

El a sustinut ca Romania se afla pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste contractele de munca pe durata determinata, angajatorii avand mari retineri in a decide ocuparea posturilor din cauza duratei de doar 24 luni, in conditiile in care activitatea acestora derulata pe baza unui program UE poate dura 3-4 ani.

Premierul a apreciat ca extinderea perioadei contractelor pe durata determinata de la 24 luni la 36 luni va avea efecte benefice pentru piata muncii.

Boc a mai aratat ca pedeapsa pentru munca la negru nu va mai fi limitata doar la aplicarea unei amenzi, ci va ajunge chiar la inchisoare.

Premierul Emil Boc a anuntat, vineri, ca exista posibilitatea ca Guvernul sa isi angajeze raspunderea in Parlament pentru modificarile Codului Muncii, o decizie urmand sa fie luata dupa discutii in Coalitie si in Guvern.

Intrebat daca isi va angaja raspunderea pentru Codul Muncii, premierul a afirmat: "Exista aceasta posibilitate, urmeaza discutii in Coalitie si Guvern".

 

citeste integral: incont.ro