UDMR cere cresterea amenzilor pentru munca la negru, nu transformarea acesteia in infractiune

Data publicarii: 22-02-2011 | HR/Cariere


Liderul de grup al deputatilor UDMR, Mate Andras, a afirmat ca parlamentarii Uniunii nu cred ca este oportuna sanctionarea muncii la negru prin intermdiul legii penale, UDMR optand pentru cresterea amenzilor.

"Un subiect in discutie a fost daca un angajator, in mod repetat, nu incheie contract individual cu acel angajat va fi sanctionat cu infractiune, adica puscarie si amenda penala sau ramane la nivel de contraventie si amenda mai mare. Propunerea noastra este ca nu ar trebui sa fie infractiune, ci ar trebui sa marim amenzile. Este in interesul si pentru protectia salariatului pana la urma ca sa aiba un contract de munca pentru ca astfel beneficiaza si de asigurari de sanatate si de celelalte drepturi", a declarat Mate Andras la finele intalnirii pe care parlamentarii UDMR au avut-o cu premierul Emil Boc in legatura cu proiectul Codului Muncii.

Mate a precizat ca Boc va aduna toate propunerile parlamentarilor puterii urmand ca apoi sa le analizeze si sa vada care vor fi incluse in varianta finala a Codului. Deputatul a mai spus ca Uniunea nu are obiectii fata de intentia Guvernului de a-si angaja raspunderea pe Codul Muncii. "In principiu, daca se ajunge la asumarea raspunderii, nu vedem deocamdata nicio obiectie la aceasta procedura", a spus Mate Andras.

Premierul Boc a declarat duminica, la Guvern, ca angajatorii care folosesc constant munca la negru ar putea sa faca inchisoare, potrivit noului Cod al Muncii. "Daca mai utilizezi munca la negru sanctiunea este inchisoarea. O masura extrem de dura pentru cei care vor continua sa practice munca la negru ca si angajator. Sanctiunea nu va mai fi doar amenda, ci va fi inchisoare. Da, flexibilizam piata fortei de munca, dar si sanctionam dur pe cei care ar incalca-o", a spus Emil Boc.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: