Astepti TVA de la stat? Vezi topul national al celor mai zgarcite Administratii Financiare

Data publicarii: 22-02-2011 | Finante-Banci



Indiferent de numarul de firme de care au grija, unele "sucursale" ale ANAF nu pot sau nu vor sa plateasca la termen cererile de rambursare de TVA. Si nu e vorba de scapari. Unele au intarziat pana la 85% dintre plati.

Recordul national apartine Administratiei Finantelor Publice Sector 1, din Bucuresti, care la 1 ianuarie avea in intarziere peste 85% din cererile de rembursare de TVA primite de la firme. In cifre absolute, e vorba de 694  de cereri, in valoare de  338 de milioane de lei, de asemenea recorduri.

Top 10 Administratii care nu  rezolva dosarele pentru a putea plati la timp obligatia catre firme este dominat de  structurile fiscului din Bucuresti. Astfel, dupa cinci sectoare ale Capitalei, vin Harghita si Braila, urmate de agentiile speciale ale ANAF pentru contribuabilii mijlocii din Bucuresti si pentru marii contribuabili.  Pe ultimul loc in top 10 este Bistrita, care a intarziat "doar"  36% dintre cereri.

Ciudat e ca, in acelasi timp, Fiscul din Constanta, judet cu activitate economica sustinuta,  a intarziat doar 15,32% dintre cereri.

 

continuarea in: money.ro