Ponta: Blejnar ramane legatura dintre crima organizata, coruptia din vami si puterea politica

Data publicarii: 23-02-2011 | Politica


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marti ca presedintele ANAF, Sorin Blejnar, ramane in opinia sa un element esential intre puterea politica si crima organizata, coruptia din vami si zona evaziunii fiscale.

Liderul PSD a fost intrebat cum comenteaza recentele declaratii ale lui Blejnar referitoare la faptul ca Ponta nu mai are mult pana la a-l acuza de uciderea "Elodiei". "Un sef al Fiscului din alta tara s-ar comporta mai rational si cu mai mult bun simt. Iesirile dnului Blejnar sunt cu totul si cu totul anormale pentru un inalt functionar platit din banii nostri. In rest, din dovezile care se strang la DNA, in mass-media rezulta ca dnul Blejnar este intr-adevar un element esential, un element intre crima organizata si coruptia de la vami si din zona evaziunii fiscale si puterea politica", a spus Ponta.

El a tinut sa mentioneze ca "in viitoarea guvernare a USL inaltii functionari publici si cei care detin asemenea pozitii, seful Fiscului, trebuie sa fie numiti nu pe criteriul apartenentei politice si al contributiei la partid, ci pe criteriul profesional si doar atat".

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat marti ca el nu stie cine este "Regina" si ca, in perioada urmatoare, principalul sau obiectiv va fi implementarea declaratiei unice, precum si colectarea impozitelor.

"Nu stiu cine este Regina, intrebati-l pe domnul Ponta, poate ca este Elodia. Daca tot am ucis-o pe Elodia, poate o gaseste domnul Ponta si ne spune unde este si cine e regina...Haideti sa nu mai glumim pe acest subiect. Acei oameni, daca organele de urmarire penala si instantele de judecata vor dovedi ca au luat mita, vor trebui sa raspunda, daca au dat mai departe vor trebui sa probeze ca au dat mai departe pana la ultimul pion, pana la urma toti sunt niste pioni, daca vorbim de  o tabla de sah, in asa fel incat justitia sa isi faca datoria. Este foarte simplu sa stai pe margine, sa incerci sa politizezi o actiune a statului roman si sa arunci cu acuze in dreapta si in stanga asupra unor conducatori de institutii care au incercat in ultima perioada sa faca ceva", a spus Blejnar. 

 

NewsIn