Situatia sectorului financiar din Romania a ramas stabila, apreciaza membrii CNSF

Data publicarii: 23-02-2011 | Finante-Banci


Banca Nationala a Romaniei (BNR) informeaza ca, in cadrul sedintei ordinare de marti a Comitetului National pentru Stabilitate Financiarǎ (CNSF), au fost analizate evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, a carui situatie "a ramas stabila".

"Membrii CNSF au analizat evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, a carui situatie a ramas stabila in contextul provocarilor induse de consolidarea fiscala interna si al persistentei incertitudinilor pe pietele externe. Aceasta apreciere este in linie cu concluziile recentei misiuni a Comisiei Europene si a Fondului Monetar International pentru evaluarea actualului aranjament de finantare externa a Romaniei cu institutii financiare internationale. In acest context, au fost prezentate informari privind situatia fiecarui segment al pietei financiare din Romania", se arata in comunicatul BNR.

Totodata, membrii CNSF au discutat detaliile tehnice ale unui posibil regim european armonizat pentru prevenirea crizelor, redresarea si solutionarea situatiei bǎncilor si a anumitor societǎti de investitii aflate in dificultate.

De asemenea, a fost analizat modul de organizare si functionare a actualelor mecanisme de gestionare a crizei financiare in zona euro, precum si reperele infiintarii mecanismului permanent de stabilitate financiarǎ prevǎzut sǎ devinǎ operational in anul 2013.

La intalnire au participat guvernatorul BNR si, totodata, presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiarǎ, Mugur Isǎrescu, secretarul de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, comisarul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Catalina Sava, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurǎrilor, Angela Toncescu, si presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea.

 

NewsIn