ING: Dividenele si nu castigurile companiilor vor face diferenta pe piete de actiuni in 2011

Data publicarii: 23-02-2011 | Finante-Banci


Ad van Tiggelen, senior investment specialist in cadrul companiei olandeze de administrare a investitiilor ING Investment Management Europe, este de parere ca 2011 va fi unul dintre putinii ani in care dividendele platite de companii vor creste mai mult decat castigurile acestora, estimand ca 2012 si 2013 vor fi ani dificili pentru pietele financiare din cauza cresterii ratelor de dobanda si a inflatiei.

Stimulate de ratele mici de dobanda si de cresterile economice peste asteptari, castigurile companiilor au crescut la nivel global cu 42% in 2010. In opinia lui Ad van Tiggelen, acest lucru anunta ca mare parte din pierderile cauzate de criza au fost recuperate rapid astfel ca ratele de crestere ale castigurilor vor fi mult mici in anii urmatori.

"Investitorii pe pietele de actiuni se concentreaza acum asupra companiilor care platesc dividende mari pentru ca castigurile companiilor nu vor mai creste in ritmul inregistrat anii trecuti. Mai mult, in acest an dividendele vor creste cu peste 10% cat estimam ca va fi cresterea castigurilor companiilor. Anul 2011va fi unul dintre putinii ani in care dividendele vor creste mai mult decat castigurile", a spus el.

 

integral in: zf.ro