Banca Transilvania: Firmele mici au fost primele lovite de criza, dar acum dau semne de revenire

Data publicarii: 23-02-2011 | Afaceri


Banca Transilvania (BT) si-a planificat sa dea anul acesta credite fara garantii de 300 de milioane de lei firmelor mici si mijlocii, segment pe care are traditional o pozitie puternica si unde vede in continuare posibilitatea unor afaceri profitabile.

"Vrem sa crestem dupa aproape trei ani in care si noi si clientii nostri am stagnat. La firmele mici au aparut primele probleme la inceputul crizei, tot aici apar acum primele semne de revenire", a spus Robert Rekkers, directorul general al bancii. El spune ca anul acesta BT trebuie sa castige cota pe segmentul IMM-urilor, dar si la nivelul activelor totale, dupa ce si in 2010 si-a majorat cota de piata generala de la 5,8% la 6,3%.

Banca a lansat ieri un credit fara garantii pentru firmele mici, prin care pot fi accesate finantari de pana la 60.000 de lei, la o dobanda de 12% pe an. Rekkers spera ca in 12 luni noul credit va aduce 6.000 de clienti noi.

"Avem resurse si iesim la atac. Putem castiga cota de piata pe un segment rentabil, cum este cel IMM. In corporate deja este o concurenta acerba pe pret. Acolo toate ban-cile vin cu preturi agresive la credite", spune Rekkers. El a aratat ca pe segmentul IMM-urilor ponderea creditelor neperformante deja s-a stabilizat. In schimb, se asteapta in continuare la probleme pe retail si in zona firmelor mari (categorie in care BT include companiile cu afaceri anuale de peste 4 mil. lei). Astfel, creditele neperformante vor atinge varful abia la sfarsitul primului semestru. 

 

continuarea in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: