Ar face orice doar sa fie angajati! Cum incearca candidatii sa-si minta angajatorii in CV!

Data publicarii: 23-02-2011 | HR/Cariere

Pe o piata a muncii in continua transformare, in care lupta pentru o slujba este acerba, cei care isi cauta un job ar inventa orice pentru a fi bagati in seama. Din pacate, unii sunt atat de inventivi incat depasesc cu mult granitele realitatii. Recrutorii profesionisti nu inceteaza sa se minuneze atunci cand citesc CV-urile candidatilor. De la prezentarile in versuri si pana la a-si inventa rude celebre, nimic nu limiteaza imaginatia celor care vor neaparat un anumit loc de munca.
Ar face orice doar sa fie angajati! Cum incearca candidatii sa-si minta angajatorii in CV!

Pe langa lucrurile mai mult sau mai putin traznite pe care le inventeaza despre ei, cea mai frecventa greseala pe care o fac candidatii in CV-urile lor este sa uite sa treaca lucruri esentiale. Cum ar fi datele de contact!

Potrivit unui sondaj realizat de careerbuilder.com pe un esantion de 700 de recrutori din Marea Britanie, de departe cele mai ilare informatii din CV-uri au fost, intr-un caz, ca se respectivul se trage direct din vikingi sau, in alt caz, ca este "Stapanul Timpului si al Universului", scrie The Telegraph.
Un alt candidat a atasat, din greseala, fotografia altcuiva la propriul CV, punand intr-o mare incurcatura rectrutorul la interviu, in timp ce altul a trecut in CV doar numele si datele de contact cu msesajul "Vreau un job".
 
Alte situatii care i-au lasat pe directorii de resurse umane fara replica au fost scrierea CV-ului de mana, pe o hartie rupta dintr-un caiet liniat sau CV-ul trimis de un candidat de pe o adresa de mail cu numele "lovesbeer" (iubeste berea).

citeste continuarea: incont.ro