Pierderile bancilor din creditele neperformante ale populatiei au urcat la 35%

Data publicarii: 24-02-2011 | Finante-Banci

In cazul companiilor, indicatorul a coborat de la 33% la 30%

Un sondaj realizat printre bancile romanesti indica faptul ca acestea au fost mai putin restrictive anul trecut decat cele din zona euro in ceea ce priveste standardele de creditare, in pofida aversiunii la risc mai ridicate. Totodata, bancile considera tot mai ingrijoratoare situatia intreprinderilor mici si mijlocii (IMM).

Pierderea medie in caz de nerambursare pentru imprumuturile populatiei a ajuns in perioada octombrie-decembrie a anului trecut la 35%, in crestere de la nivelul de 30% inregistrat in al treilea trimestru, se arata intr-un sondaj realizat printre primele 10 banci romanesti in functie de cota de piata aferenta creditarii.

Potrivit institutiilor de credit , cele mai mari pierderi, din ultimul trimestru din 2010, s-au consemnat pe segmentul imprumuturilor de consum fara garantii - 54%, in urcare de la 45% in perioada iulie- septembrie - si pe partea cardurilor de credit , unde pierderile medii in caz de nerambursare pentru creditele neperformante au crescut de la 50% la 62%.

Continuarea in Financiarul.com
Ultimele stiri pe BankNews.ro: