Zi record la Bursa: BERD a iesit din BRD pentru 107 mil. euro

Data publicarii: 24-02-2011 | Bursa




Lancezeala in care a recazut bursa de la Bucuresti dupa primele zile de tranzactionare ale Fondului Proprietatea a fost intrerupta brusc ieri la ora 16:02, cand au fost afisate pe ecranele de tranzactionare opt schimburi de actiuni BRD, care au implicat 34 de milioane de actiuni, in valoare de 107 milioane de euro.

Ziua de ieri a stabilit astfel un nou record pentru valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe piata locala, transferurile de ieri insumand 116 milioane de euro, dupa recordul de 109 milioane de euro din 2007.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a vandut intregul pachet de 4,99% din capitalul celei de-a doua banci din Romania. Tranzactiile s-au realizat la pretul de 13,05 lei/actiune, cu 5,43% sub pretul din piata de marti.

Actionarul majoritar al BRD, grupul francez Societe Generale, nu a cumparat pachetul de actiuni, cu toate ca au existat negocieri, fiind inaintate si oferte de pret, conform unor surse din piata financiara. Este foarte probabil ca pachetul de 4,99% sa fi fost cumparat de mai multi investitori institutionali, conform schimburilor de actiuni afisate de Bursa.

Cele mai mari dintre cele opt tranzactii spe-ciale de ieri au insumat pachete de 1,9%, 1,7% si respectiv 1% din capitalul ban-cii. Vanzarea s-a realizat prin inter-me-diul grupului belgian KBC, fiind im-pli-cata atat divizia din strainatate, cat si fi-liala de la Bucuresti. KBC este situata pe locul intai in topul brokerilor locali.

 

integral in: zf.ro