Cum s-a castigat in instanta in favoarea celor care descarca de pe DC++ si torrente

Data publicarii: 25-02-2011 | IT&C
Studiourile hollywoodiene au pierdut joi un apel impotriva unei decizii de referinta a unei instante australiene conform careia furnizorii de servicii de internet nu sunt obligati sa-si impiedice clientii sa descarce filme si programe de televiziune piratate, informeaza DPA.

Consortiul de 34 de studiouri de filme si televiziune a pierdut procesul initial in urma cu un an impotriva companiei iiNeth din Perth, al doilea cel mai mare furnizor de servicii de internet din Australia.

Federatia australiana impotriva furturilor de drepturi de autor (AFACT) a pierdut al doilea apel intr-un caz despre care a spus ca a fost deschis pentru a-i proteja pe detinatorii de drepturi de autor si pentru a asigura supravietuirea comunitatii creatoare.

Michael Malone, directorul executiv al iiNet, a spus in afara instantei ca a fost razbunat. 'Argumentul nostru initial a fost mentinut, acela ca nu consideram ca am permis sau am facut ceva pentru a-i incuraja pe clienti sa incalce drepturile de autor', a spus el. 'Am castigat in prima instanta, am castigat acum, in apel, la Curtea Federala, insa toata aceasta actiune in justitie nu a oprit nici macar un client din Australia din a descarca', a adaugat Malone.

AFACT a sustinut ca utilizatorii iiNet au incalcat drepturile de autor si ca ar trebui luate 'masuri rezonabile' pentru a-i opri pe clienti sa faca in mod ilegal schimb de filme si muzica prin retele 'peer-to-peer'. AFACT a sustinut ca iiNet a refuzat sa aplice acordurile de utilizare care cer clientilor sa accepte sa nu descarce fisiere in mod ilegal.

Integral in Capital.ro