Afacerile Allianz-Tiriac au scazut cu 20% anul trecut, la 1 mld. lei

Data publicarii: 25-02-2011 | Finante-Banci


Allianz-Tiriac, companie de asigurari controlata de grupul german Allianz si de omul de afaceri Ion Tiriac, a subscris anul trecut prime brute de circa 1 mld. lei (245 mil. euro), in scadere cu 20% fata de 2009, potrivit datelor preliminare publicate de companie.

"Efectele directe si indirecte ale recesiunii s-au facut simtite la nivelul afacerilor Allianz-Tiriac. Am traversat o perioada in care masurile de austeritate luate de Guvern au avut un impact relevant asupra volumului primelor brute subscrise de companie", a declarat Rangam Bir, directorul general al Allianz-Tiriac. Profitul operational al companiei a coborat de aproape sase ori, pana la 8 milioane lei, din cauza cresterii despagubirilor pentru vatamari corporale din accidente auto si a majorarii TVA.

Veniturile din primele subscrise pe asigurari generale au scazut de la 1,2 miliarde lei in 2009 la 940 milioane lei anul trecut din cauza vanzarilor de polite Casco, mai mici cu 30% decat in 2009. Declinul afacerilor pe segmentul Casco este pus pe seama scaderii pietei de leasing. Asigurarile Casco reprezinta 54% din portofoliul total al companiei.

Reprezentantii Allianz sus-tin ca rata de dauna (despagubirile platite raportate la prime incasate) a scazut pe Casco si s-a mentinut la un nivel ridicat pe RCA, dar nu au oferit date concrete in acest sens. La nivelul intregii piete, rata de dauna ajunge la 11-12% pe Casco si 60% pe RCA. 

 

continuarea in: zf.ro