ANAF: Din luna martie, declaratiile privind achizitiile si livrarile de produse accizabile se depun electronic

Data publicarii: 28-02-2011 | Afaceri

Declaratiile privind achizitiile si livrarile de produse accizabile se depun electronic, incepand din luna martie, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Potrivit ANAF, de la inceputul lui martie, Autoritatea Nationala a Vamilor va face operabila aplicatia EMCS-RO-Stocuri de depunere online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile aferente lunii februarie 2011.

Instructiunile de utilizare a aplicatiei au fost aprobate prin Ordinul presedintelui ANAF nr. 26/2011 pentru aprobarea instructiunilor privind depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile utilizand aplicatia EMCS-RO STOCURI, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Operatorii economici care au obligatia depunerii online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile vor solicita accesul la aplicatie la Directia de Tehnologia Informatiei, Comunicatii si Statistica Vamala, potrivit ordinului vicepresedintelui ANAF nr. 90/2011 pentru aprobarea Instructiunilor privind accesul operatorilor economici la aplicatia EMCS-RO STOCURI pentru depunerea online a declaratiilor privind situatia achizitiilor si livrarilor de produse accizabile.

Informatii suplimentare sunt postate pe pagina de web a autoritatii vamale ori pot fi solicitate Compartimentului Helpdesk EMCS din cadrul Directiei de Supraveghere Accize si Operatiuni Vamale.

Sursa: AGERPRES