Salonul Auto de la Geneva incepe marti. Vedeti aici care sunt cele mai importante lansari

Data publicarii: 28-02-2011 | Auto
Peste 700.000 de vizitatori, 10.000 de jurnalisti, 40 de premiere auto prezentate in cele sapte hale ale complexului expozitional Palexpo, aceasta este cea de-a 81 editie a Salonului Auto de la Geneva, cel de-al doilea cel mai important eveniment al industriei auto europene din acest an, dupa Salonul de la Frankfurt din toamna.

Constructorii auto vad Salonul Auto de la Geneva ca pe un teritoriu neutru, in conditiile in care spre exemplu cel de la Paris este dominat de constructorii francezi, cel de la Frankfurt de cei germani, iar la Detroit accentul cade pe brandurile americane.

Audi

Audi va prezenta in cadrul Salonului noul A3 Sedan, cea de-a patra versiune a modelului compact, care va utiliza o platforma derivata din cea a lui VW Jetta si Skoda Octavia si care va integra elemente din platforma viitorului Golf 7. Lansarea lui A3 sedan vine in contextul in care Audi a demarat o campanie de extindere pe toate nisele pietei, cu modelele A5, A7 dar si A1 in clasa mica, iar cel mai probabil in toamna la Frankfurt va urma lansarea lui Q3, cel mai mic SUV al marcii, care va concura cu BMW X1. Pentru moment cei de la Audi au prezentat primele schte oficiale ale modelului, iar la Geneva va fi prezentat un concept, care anunta viitorul model. Viitorul A3 Sedan va avea o lungime de 4,44 metri, cu 15 cm mai mult decat un A3 Sportback, dar cu 26 cm mai putin in comparatie cu actualul A4.

MINI

Va prezenta noul concept Rocketman, care prefigureaza un model al constructorului britanic de dimensiuni mai mici decat actuala gama si care ar fi un concurent pentru Toyota iQ sau smart fortwo.

Lungimea noului model este de 3,42 m, cu 30 cm mai putin decat in cazul lui MINI One, in timp ce latimea este de 1,9 metri, iar inaltimea ajunge la 1,4 metri. Avand in vedere dimensiunile reduse, inginerii ofera solutia cu trei plus unu locuri, solutie care o regasim si la Toyota iQ. In ceea ce priveste sistemul de propultie, cei de la MINI nu au oferit inca niciun detaliu, mentionand doar ca imbina performantele cu un consum mediu de cel mult 3 litri/100 km.

Continuarea in Ziarul Financiar