SIF Moldova surprinde investitorii cu o politica de dividende revolutionara pentru piata locala

Data publicarii: Astazi, 28-02-2011 | Finante-Banci
Societatea de investitii financiare va ,,lega" dividendul acordat de pretul actiunilor

SIF Moldova (SIF2) va propune actionarilor, in premiera pentru o companie listata la Bursa de la Bucuresti (BVB), acordarea unui dividend legat de pretul de piata al actiunilor, urmand sa asigure un randament de minimum 5% daca pretul va fi de pana la 2 lei /actiune si de minimum 3% daca cotatia va fi peste acest nivel.  Societatea de investitii financiare a anuntat totodata ca ia in calcul valorificarea partiala sau chiar integrala a pachetului de actiuni detinut la BCR, al doilea ca marime din portofoliul SIF.

Dividendul brut pe care SIF Moldova intentioneaza sa il acorde actionarilor in acest an este de  0,09 lei/actiune, ceea ce ar oferi un randament de peste 7% la ulti-mul pret de la Bursa al actiunilor, similar dobanzii bancare la un depozit constituit pe 12 luni.

Societatea de investitii financiare va distribui aproape jumatate din profitul pe anul trecut sub forma de dividende, fata de o rata de distribuire de 30,7% in 2010. In aceste conditii, dividendul brut pe actiune este cu 50% mai mare fata de dividendul acordat anul trecut. SIF Moldova a inregistrat in 2010 cel mai ridicat profit dintre SIF-uri, de 96,3 milioane de lei, in scadere cu 5% fata de anul precedent, dar cu 80% mai mare fata de castigul bugetat. Pentru acest an, societatea si-a bugetat un profit net de 69,85 milioane de lei, in scadere cu 27,5% fata de castigul din 2010.

Continuarea in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: