Blejnar va fi demis daca Parchetul confirma informatiile din mass-media, reitereaza Boc

Data publicarii: 28-02-2011 | Actualitate

Primul-ministru Emil Boc a confirmat luni informatia potrivit careia a dispus o ancheta a corpului sau de control la ANAF, precizand ca in cazul in care Parchetul va confirma suspiciunile din presa legate de Sorin Blejnar, acesta va fi demis.

"Intotdeauna corpul de control realizeaza anchete administrative. Si in acest caz este vorba de o ancheta administrativa pe care am dispus-o la ANAF", a spus Boc raspunzand unei intrebari legate de activitatea corpului de control al primului-ministru in legatura cu ANAF.

Cat despre eventuala demitere a lui Sorin Blejnar din fruntea Fiscului, Boc a reiterat ca aceasta va surveni doar daca procurorii cofirma macar una din acuzatiile care i s-au adus lui Blejnar in mass-media. "In privinta ANAF-ului, daca Parchetul va confirma cel putin una din plangerile aparute in mass-media, atunci seful ANAF-ului va fi demis", a spus Boc.

Consilierul personal al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a afirmat duminica seara, la Realitatea Tv, ca seful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul de Control al primului-ministru.

"Intotdeauna cand exista suspiciune de inadecvare intr-o functie de magnitudinea celei detinute de domnul Blejnar, in mod evident ca interesul premierului este maxim si ca ochiul vigilent se indreapta catre ceea ce se indreapta acolo (...) si da, bineinteles ca...", a spus ea.

Intrebata cand a inceput actiunea de verificare, Vass a precizat ca nu poate da astfel de detalii, dar i-a confirmat existenta, motivand ca "este intotdeauna cazul sa se demareze astfel de anchete".

Premierul Emil Boc a sustinut sambata, la Oradea, ca situatia presedintelui ANAF Sorin Blejnar va fi transata conform deciziei pe care a luat-o anterior, anume ca va demite orice demnitar impotriva caruia se incepe urmarirea penala.

NewsIn