Grecii de la Bancpost au facut un profit de 16 milioane de euro

Data publicarii: 28-02-2011 | Finante-Banci

Grupul financiar elen EFG Eurobank, proprietarul Bancpost, a obtinut anul trecut un profit net de 15,8 milioane euro din operatiunile din Romania, fata de o pierdere de 8,3 milioane euro in 2009.

Rezultatele anuntate de grup la Atena sunt calculate conform standardeor internationale de raportare financiara (IFRS).

Activele au scazut cu 4,6% si au ajuns la 5,35 mld. euro, in principal din cauza restrangerii portofoliului de credite.

Acestea sunt ultimele rezultate obtinute sub mandatul executiv al lui Mihai Bogza, care din luna ianuarie a ramas cu pozitia de presedinte al Consiliului de administratie al Bancpost, in timp ce conducerea executiva a fost preluata de Peter Weiss, fostul sef al ABN Amro (devenita RBS Romania).

Bancpost, a noua banca locala dupa activele detinute la sfarsitul anului trecut, s-a luptat mult in ultimii doi ani de zile cu portofoliul de credite, care crescuse exponential pe varful cresterii economice. Venirea crizei si lipsa unei mase suficiente de clienti corporate si retail au lovit puternic in rezultatele bancii. Grupul EFG a fost nevoit sa vina cu peste 100 mil. euro la capitalul Bancpost, iar banca si-a facut curatenie in bilant. SIF-urile, care detineau peste 20% din Bancpost, si-au vandut actiunile catre EFG pentru ca nu mai sperau la dividende.

Continuarea in Ziarul Financiar