Proiectul hibridului DACIA HAMSTER, prezentat la Monaco la finele acestei luni.

Data publicarii: 22-03-2011 | Auto


Proiectul Dacia Hamster, un hibrid diesel-electric, va fi prezentat in aprilie la Monte Carlo in cadrul unei conferinte internationale pe tema automobilelor ecologice. "Automobilul nu va fi prezentat fizic. Estimam ca masina va fi gata in 2012. Este o masina de laborator. La Monte Carlo va fi prezentata doar lucrarea stiintifica", a declarat pentru gandul Dan Marinescu, profesorul care conduce echipa din Universitatea Pitesti care lucreaza la proiectul hibridului Dacia.

La eveniment, unde va avea loc si o expozitie de autovehicule, si-a anuntat vizita si Printul Albert al II-lea de Monaco, potrivit site-ului oficial al manifestarii, care se va desfasura intre 31 martie si 3 aprilie.

Reprezentantii Dacia ne-au precizat ca Dacia Hamster nu este un vehicul dezvoltat de Dacia. "Dacia Hamster este un proiect universitar dezvoltat de Facultatea mecanica si tehnologie a Universitatii din Pitesti, in colaborare cu Centrul Ingineria Automobilului, departamentul «Proiecte alternative de propulsie». Lucrarea a fost realizata de studenti masteranzi, in cadrul proiectului de cercetare dezvoltat de Universitatea din Pitesti", a declarat pentru gandul Luiza Domnisoru, sef Serviciu Comunicare Corporate si Relatii Publice in cadrul Grup Renault Romania.

Integral in Gandul.info

Sursa foto: Promotor.ro