Unde si cand se va deschide noul 'restaurant al bancherilor'. Ce mananca cel mai bine platiti romani

Data publicarii: 30-03-2011 | Lifestyle



La subsolul Bibliotecii Nationale a Romaniei va fi deschis, in luna august, un nou restaurant al bancherilor. Proiectul apartine Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, iar investitia initiala este estimata la circa 500.000 euro

La inceputul lunii august, vizavi de Banca Nationala a Romaniei, acolo unde in prezent functioneaza Biblioteca Nationala a Romaniei, ar putea fi deschis unul dintre putinele restaurante elitiste care se va adresa cu precadere bancherilor si altor oameni de afaceri. "Nu facem decat sa reluam o traditie. La subsolul acestei cladiri (Biblioteca - n.red.) a functionat multa vreme, din 1912 pana in 1949, un club elitist, unde isi dadeau intalnire oamenii de afaceri ai vremii. Nu va fi un restaurant pentru toata lumea, nu va fi prea usor accesibil, in primul rand prin preturile pe care le va practica", a declarat pentru gandul Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Dimitriu spune ca intr-o saptamana va putea fi anuntata firma castigatoare a licitatiei care se va ocupa de amenajarea noului restaurant.

Investitie de jumatate de milion de euro

Restaurantul va avea o suprafata de 700 mp, iar investitia estimata pentru amenajarea localului este de aproximativ 500.000 de euro. "Probabil se va numi «Restaurantul bancherilor». Va fi un restaurant cultural, unde se vor putea organiza lansari de carte, vernisaje, mici spectacole, concerte de muzica de camera. Bancherii au si ei nevoie de putina relaxare, dupa ce in fiecare zi sunt chinuiti de problemele stabilitatii financiare", zambeste Sorin Dimitriu.

Fara sarmale si mamaliguta

Cei care vor frecventa localul vor putea comanda meniuri din bucataria internationala, insa traditionalele sarmale cu mamaliguta vor lipsi. "Nu vor fi sarmale. In caietul de sarcini am cerut ca restaurantul sa aiba o bucatarie internationala, pentru ca cei care ne asteptam ca vor frecventa locatia vor fi cu precadere oameni de afaceri din mediul international", a mai spus Dimitriu. El a mai precizat ca are deja semnale "de incurajare" din partea unor bancheri in ce priveste acest proiect al CCIB. "Mai multe persoane din conducerea BNR si a unor banci comerciale ne-au incurajat in acest proiect al restaurantului", a mai spus Dimitriu.

Integral in Gandul.info