MFP cere structurilor subordonate indeplinirea planului de incasari, inclusiv prin disponibilizari

Data publicarii: 01-04-2011 | Finante-Banci


Ministerul Finantelor Publice a trimis saptamana trecuta o adresa prin care solicita structurilor din teritoriu, respectiv ANAF, Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor, indeplinirea planului de incasari, recomandandu-le sa aplice toate masurile necesare, inclusiv disponibilizari.

"Circulara are ca scop mobilizarea personalului Ministerului Finantelor si al structurilor subordonate, respectiv Garda Financiara, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si Autoritatea Nationala a Vamilor, pentru indeplinirea planului de incasari si a sumelor stabilite suplimentar, rezultate din evaziune fiscala. (...) In adresa interna se stabilea si faptul ca se pot lua toate masurile necesare indeplinirii planului, inclusiv disponibilizarea pe criterii de performanta", a declarat pentru NewsIn, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Acesta a precizat ca planurile de incasari pentru lunile ianuarie si februarie au fost indeplinite.

"Adresa transmisa structurilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice a avut ca scop constientizarea acestor structuri de importanta eficientizarii gradului de colectare a veniturilor bugetare si de necesitatea intensificarii masurilor de  reducere a evaziunii fiscale. Sistemul de salarizare al personalului din cadrul Ministerului Finantelor Publice are la baza indicatori de eficienta", se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Finantelor.

Potrivit comunicatului, fondul de salarii este asigurat atat din bugetul de stat, cat si din sumele colectate in urma controalelor efectuate, prin care se descopera faptele de evaziune fiscala.

"In acest sens, prin Legea bugetului de stat pe anul 2011 nr. 286/2010, la art. 38 s-a prevazut ca, pentru plata drepturilor salariale ale personalului din sistemul finantelor publice si administrarii fiscale, fondul de salarii prevazut in bugetul de stat se completeaza lunar cu fondul constituit din retinerea unei cote parti a sumelor suplimentare atrase la bugetul statului ca urmare a actelor de control. Acest sistem de salarizare este echitabil deoarece drepturile salariale se acorda si in functie de gradul de realizare a indicatorilor de eficienta specifici Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, respectand prevederile Legii responsabilitatii fiscal-bugetare nr.69/2010", se mai spune in comunicat. 

 

NewsIn