RCS & RDS cere de la banci intre 150 si peste 200 millioane dolari pentru achizitia UPC

Data publicarii: 01-04-2011 | IT&C


RCS & RDS, grupul de telecomunicatii controlat de catre omul de afaceri ZoltanTeszari, a cerut bancilor mari de pe piata intre 150 si peste 200 milioane de dolari, finantare pe care compania intentioneaza sa o foloseasca pentru achizitia UPC Romania, au declarat surse de pe piata financiara.

"RCS & RDS a cerut bancilor sa vina cu oferte de finantare situate intre 150 si aproximativ 200 milioane de dolari pentru achizitia UPC Romania. RCS a prezentat si proiectii privind principalii indicatori ai UPC Romania, avand in vedere ca o astfel de finantare ar urma sa fie rambursata de entitatea care rezulta din combinarea operatiunilor RCS & RDS si ale UPC Romania", au precizat sursele citate. Compania controlata de Teszari asteapta acum ofertele bancilor si structura de finantare propusa de acestea, respective conditiile de finantare concrete - dobanda, perioada de rambursare, garantiile cerute de bancheri.

Cererea de oferta a RCS a vizat mai multe banci mari de pe piata, printre care Uni Credit Tiriac Bank, Raiffeisen Bank Romania, Citibank, ING Bank Romania, pe lista potentialilor finantatori intrand si alte banci mari care au mai finantat compania sau ar putea sa o faca precum BRD, RBS Romania, Banc Post sau BCR (Erste).

Integral pe Antena 3
Ultimele stiri pe BankNews.ro: