CE a propus noi reguli pentru ipoteci, vizand evitarea unei crize precum cea sub-prime din SUA

Data publicarii: 01-04-2011 | International


Comisia Europeana (CE) a propus noi reguli pentru creditele ipotecare, prin care vizeaza imbunatatirea protectiei persoanelor debitoare in Uniunea Europeana (UE), dar si evitarea aparitiei unei crize precum cea sub-prime din SUA, care a stat la baza colapsului financiar din 2008, transmite AFP.

CE subliniaza ca, prin aceste propuneri, urmareste sa se asigure ca persoanele care achizitioneaza o proprietate sau acceseaza credite garantate cu propria locuinta sunt protejate corespunzator impotriva riscurilor.

"In timpul dezvoltarii explozive, am vazut exemple de debitori si creditori care au actionat in ideea ca timpurile bune nu se vor sfarsi niciodata. Creditorii si intermediarii au recurs la practici iresponsabile, iar clientii nu au fost avertizati in legatura cu consecintele deciziilor lor. Regulile propuse de CE vor sa asigure standarde ridicate pentru informatiile precontractuale si imbunatatirea practicilor de creditare in Europa", a declarat comisarul european pentru Piata Interna, Michel Barnier, intr-un comunicat.

Integral in Caital.ro