Boc reclama manipulare in dezbaterea media a subiectului iesirii din recesiune la 1 aprilie

Data publicarii: 01-04-2011 | Economie


Premierul Emil Boc a criticat joi modalitatea in care sunt dezbatute de posturi de televiziune afirmatiile sale privind iesirea din recesiune la 1 aprilie, facand apel ca discutiile publice "sa nu amageasca populatia".

"Am vazut astazi o dezbatere foarte larga pe foarte multe posturi de televiziune cu privire la recesiune. As vrea sa fiu clar si bine inteles. Eu am spus un singur lucru, pe care l-au spus si reprezentantii FMI, vreau sa fie citata declaratia lui Jeffrey Franks, care a spus cum am spus si eu, ca Romania are toate sansele ca la sfarsitul primului trimestru sa iasa din recesiune (…) Daca s-a intamplat sau nu, vom sti cand INS va da datele oficiale. N-am spus niciodata insa - si aici este marea manipulare a unor televiziuni pe care o practica - ca a doua zi dupa ce vor exista doua trimestre de crestere consecutiva, din punct de vedere economic va fi lapte si miere. Nu va fi, dar este primul (semn - n.r.) ca lucrurile merg intr-o directie corecta, sunt toate sansele sa avem cresterea de 1,5% - 2% in 2011", a punctat premierul.

El i-a rugat pe cei care "vorbesc de recesiune, sa spuna exact lucrurilor pe nume, ce inseamna tehnic". "Sa nu amageasca populatia la asteptari care nu pot sa apara peste noapte, pentru ca impactul acestor masuri se va vedea in timp, iesirea din recesiune va avea consecinta in viata oamenilor mai incolo, in ce va insemna cresterea nivelului de trai, doar e un semnal psihologic ca ne indreptam in directia buna", a solicitat premierul.

Lui Emil Boc i s-a precizat ca, de cateva saptamani, sustine ca Romania va iesi din recesiune la 1 aprilie, fara a mentiona ca asteapta si datele INS. "Asta este manipularea pe care o practicati inclusiv acum, am spus ca exista toate sansele ca daca datele pe care le avem acum se confirma, ca Romania la sfarsitul primului trimestru sa iasa din recesiune (...) N-am spus niciodata ca asta inseamna lapte si miere de a doua zi", a precizat premierul. 

 

NewsIn