BCR a contractat un nou imprumut in valoare de 75 mil. euro de la BEI pentru finantarea IMM-urilor

Data publicarii: 01-04-2011 | Finante-Banci


Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat un nou acord de imprumut in valoare de 75 mil. euro cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru finantarea proiectelor dezvoltate de IMM-uri, companii mid-cap si sectorul public, aceasta fiind a doua transa a imprumutului de 150 mil. euro incheiat in 2009.

Finantarea prin intermediul fondurilor BEI poate fi accesata de o categorie vasta de beneficiari care se incadreaza in urmatoarele situatii: IMM-uri, companii mid-cap mici si autoritati din sectorul public care intentioneaza sa dezvolte proiecte in sectoare de activitate precum industrie, turism, servicii si agricultura - clientii vor putea solicita finantare de pana la 12,5 milioane euro pentru proiecte in valoare de pana la 25 milioane euro -, precum si companii mid-cap mari care doresc sa finanteze pana la 50% din cheltuielile de proiect eligibile in valoare totala de minim 25 milioane euro si maxim 50 milioane euro.

"Am folosit fonduri BEI pentru finantarea unor companii din domeniul agriculturii, productie, turism, transport si multe alte sectoare. Peste 75% din fondurile BEI sunt alocate proiectelor dezvoltate cu fonduri europene", a declarat director executiv, Directia Institutii Financiare BCR, Ramona Ivan.

In prezent, BCR este intermediarul financiar pentru doua instrumente BEI, respectiv linia de credit acordata de BEI (imprumut contractat in noiembrie 2006) in valoare de 50 milioane euro, din care au fost finantate deja peste 100 de proiecte dezvoltate de intreprinderi mici si mijlocii in Romania si  imprumutul BEI pentru IMM-uri contractat in decembrie 2009, in valoare de 75 milioane euro, din care au fost finantate deja peste 80 de proiecte dezvoltate de intreprinderi mici si mijlocii in Romania.

Incepand cu anul 2000, BCR a contribuit la sprijinirea IMM-urilor romanesti pentru dezvoltarea proiectelor viabile cu ajutorul unor scheme de finantare competitive, alaturi de parteneri externi, cum ar fi BEI, BERD, IFC etc. Pana in prezent, BCR a finantat peste 10.000 de astfel de proiecte a caror valoare totala de co-finantare depaseste 1 miliard de euro.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

Grupul Banca Comerciala Romana a obtinut anul trecut un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 465 milioane lei (110,2 milioane euro), cu 46,7% mai mic decat in 2009.

In acelasi timp, activele totale ale grupului au avansat anul trecut cu 6%, pana la 73,59 miliarde lei la finalul lui decembrie 2010, de la 69,4 miliarde lei la finalul lui 2009.

 

NewsIn