Cine mai vrea concediu neintrerupt de 15 zile lucratoare, sa se grabeasca cu cererea pana pe 30 aprilie

Data publicarii: 04-04-2011 | HR/Cariere


Noul Cod al muncii limiteaza la 10 zile lucratoare perioada de concediu nein-trerupt pe care il pot solicita salariatii. Pana in prezent, angajatii puteau solicita angajatorului o perioada de concediu neintrerupt de cel putin 15 zile lucratoare.

Angajatii care vor sa-si mai ia anul acesta concediu neintrerupt de 15 zile, fara a risca un refuz din partea angajatorului, mai au la dispozitie 27 de zile in care isi pot depune cererea de concediu, pe 30 aprilie intrand in vigoare noul Cod al muncii.

Care sunt insa primele griji ale directorilor de HR incepand cu data de 30 aprilie? Informarea manage-mentului si a angajatilor despre noile modificari aduse la legislatia muncii, precum si includerea in regulamentul intern al companiei a criteriilor si procedurilor de evaluare profesionala a salariatilor ar trebui sa fie primele preocupari ale directorilor de HR pe 30 aprilie. De asemenea, criteriile de evaluare si performanta a angajatilor trebuie adaugate si in fisa postului a fiecarui salariat, daca nu existau pana in prezent.

 

integral in: zf.ro