SONDAJ: Partidul ilegal al lui Dan Diaconescu are 8%. PDL se mentine la 17% - USL 60%

Data publicarii: 04-04-2011 | Politica


Are sustinatori, dar nu exista. E situatia in care se afla formatiunea lui Dan Diaconescu - Partidul Poporului, cel careia i-a fost respinsa definitiv infiintarea. Opozitia este la aproape 60%, iar Puterea rasufla greu, departe in urma, arata datele unui sondaj CURS.

Opozitia se mentine pe cai mari in sondaje, potrivit datelor unui sondaj de opinie realizat de CURS in perioada 10-28 martie realizat pentru cotidianul.ro. Asta in ciuda faptului ca premierul Emil Boc a anuntat ca Romania a iesit din recesiune la 31 martie. Statistic.

Uniunea Social Liberala este creditata cu 60% in sondaje, in timp ce PDL are doar 17 procente. Partidul Poporului are opt procente, urmat de UDMR si PRM cu cate 5%. Un alt partid aflat la putere, UNPR e ca si inexistent, cu 2%. De altfel, 68% din cei care au raspuns chestionarului cred ca Opozitia va castiga alegerile urmatoare, dar 14% vazand in continuare PDL la putere.

Atunci cand sunt intrebati pe cine ar prefera drept presedinte al PDL dupa conventia din mai, votantii portocalii opteaza pentru Emil Boc. Acesta este preferat de 36%, in timp ce Vasile Blaga de doar 20%. Situatia e inversa atunci cand vine vorba de totalul respondentilor: Blaga - 17%, Boc - 12%.

In ceea ce priveste USL, PSD aduce greul sustinatorilor: 57% sunt suporteri ai PSD, 36% ai PNL si 3% ai PC.

Sondajul CURS  a fost realizat pe un esantion de 1.104 respondenti si are o marja de eroare de +-2,95% la un grad de incredere de 95%. 

 

sursa: realitatea.net