Taxa pentru recuperarea masinilor parcate neregulamentar in sectorul 1 se reduce cu 60%

Data publicarii: 05-04-2011 | Diverse



Taxa pentru recuperarea masinilor parcate neregulamentar pe arterele sectorului 1 se reduce cu 60%, masura urmand sa intre in vigoare pana la sfarsitul acestei saptamani, au anuntat, luni, reprezentantii primariei de sector.

Astfel, bucurestenii ale caror masini parcate neregulamentar pe strazile din sectorul 1 vor fi ridicate vor plati 350 de lei pentru recuperarea autoturismului, daca le vor ridica in primele 24 de ore, depozitarea fiind gratuita in acest interval. Dupa expirarea acestui termen, soferii vor plati, pentru fiecare zi de intarziere, circa 50 de lei.

"Sanctionam abuzurile, atat ale firmei, cat si ale celor care parcheaza neregulamentar. Reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesara, tinand cont de realitatile economice actuale, de puterea de cumparare a populatiei. Mai mult, au fost luate masuri si impotriva firmei, in urma reclamatiilor venite din partea populatiei. Masura de ridicare a masinilor trebuie sa fie un serviciu comunitar, pentru populatie si nu impotriva acesteia, iar abuzurile comise de firma vor fi sanctionate cu rezilierea contractului", spune primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. 

Activitatea de ridicare a masinilor parcate neregulamentar va fi mult mai strict reglementata, zonele din care vor fi ridicate autoturismele urmand a fi semnalizate corespunzator prin indicatoare, mai spun reprezentantii Primariei Sectorului 1.

Astfel, vor fi ridicate cu prioritate masinile de pe marile bulevarde parcate pe trecerile de pietoni, in dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap, in statiile de autobuz sau pe calea de rulare a mijloacelor de transport in comun. De asemenea, vor fi ridicate in continuare masinile lasate in dreptul intrarilor in unitatile de invatamant, in spitale, autoturismele stationate in intersectii, in dreptul pasajelor sau parcate pe trotuar care nu asigura un spatiu de cel putin un metru pentru circulatia pietonala. Nu vor scapa nici masinile care ocupa abuziv locurile de parcare inchiriate unor persoane fizice sau juridice de catre Administratia Domeniului Public Sector 1.

Ridicarea masinilor parcate neregulamentar, care se efectueaza in mai multe sectoare din Capitala, a nemultumit in repetate randuri soferii, acestia reclamand faptul ca masura este abuziva in conditiile numarului mic al locurilor de parcare. 

NewsIn