Platforma de tranzactionare pe pietele financiare pentru companii, de la BT

Data publicarii: 05-04-2011 | Finante-Banci




Banca Transilvania (BT), o banca din top zece cu capital majoritar privat romanesc, a lansat o platforma online prin care clientii companii pot derula direct tranzactii valutare si de piata monetara. Practic, clientii pot vedea in timp real cotatiile afisate de BT pe pietele interbancare si pot transmite bancii ordine de tranzactionare.

"Banca ofera cotatii online pentru 14 valute, selectate in functie de necesitatile de business ale clientilor", spun reprezentantii BT. Platforma, bazata pe sistemul de tranzactionare al Reuters, permite efectuarea de tranzactii de vanzare/cumparare valuta contra lei, valuta contra valuta, atat la vedere cat si la termen, dar si constituirea de depozite. In plus, BT ofera companiilor si o limita de credit pentru derularea operatiunilor.

"Platforma este destinata clientilor sofisticati, corporate, care prin departamentele financiare realizeaza in mod frecvent tranzactii pe piata financiara si valutara, fie pentru asigurarea lichiditatilor pentru operatiunile curente in diferite valute, fie pentru cumpararea protectiei impotriva fluctuatiilor valutare prin realizarea de operatiuni de hedging", explica reprezentantii BT.

Integral in Ziarul Financiar