Prima Casa 4 a taiat elanul cumparatorilor si vanzatorilor, iar preturile continua sa scada

Data publicarii: 05-04-2011 | Imobiliare



Efervescenta creata de finalizarea plafonului dedicat programului "Prima Casa 3", care ar fi putut conduce la o crestere a preturilor, a fost estompata de lansarea noii variante a programului guvernamental.

"In acest moment se poate vorbi de un interes crescut pentru achizitia de locuinte, dar care nu a dus la o crestere a preturilor, ci dimpotriva. Asa cum unii se grabesc sa cumpere, altii se grabesc si mai tare sa vanda", se arata in raportul lunar dat publicitatii de portalul AnunturiParticulari.

In luna martie, o garsoniera a fost cotata la pretul mediu de 37.902 euro, cu 1% mai scazut decat in luna precedenta. Fata de aceeasi perioada a anului trecut se observa o scadere de 12% a pretului mediu solicitat de proprietari.

Apartamentele cu doua camere se gasesc pe piata la un pret mediu de 58.815 euro. In luna februarie un apartament cu doua camere era scos pe piata la pretul mediu de 59.921 euro, pretul fiind in scadere cu 2%. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, scaderea este de 14%.

Cititi continuarea pe Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: