Diverta estimeaza pentru acest an mentinerea cifrei de afaceri la 21 milioane euro

Data publicarii: 05-04-2011 | Afaceri



Reteaua de magazine Diverta a avut anul trecut o cifra de afaceri de 21 milioane euro si estimeaza pentru anul acesta cel putin mentinerea afacerilor, a anuntat marti Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al Diverta.

Totodata, Diverta a inchis anul trecut 13 magazine si a deschis alte doua.

De asemenea, Casa de Insolventa Transilvania (CITR), administratorul judiciar al Diverta, anunta ca lantul de retail aflat in insolventa si-a redus in 2010 costurile operationale cu 35 prin renegocierea chirilor, reducerea costurilor fixe si mutarea headquarter-ului in cladire proprie.

In prezent, reteaua Diverta are 50 de magazine. In 2011, Diverta isi propune sa deschida magazine noi, decizia depinzand de nivelul chiriei si dimensiunea traficului.

Potrivit CITR, piata de carte a inregistrat in 2010 un trend descendent, concretizat intr-o scadere cu aproximativ 15% comparativ cu 2009. Piata de carte straina a fost in scadere cu aproximativ 25% fata de anul 2009, valoarea medie a cosului de cumparaturi suferind la randul sau o scadere semnificativa.

In prezent, Diverta este in perioada de observatie si lucreaza impreuna cu Casa de Insolventa Transilvania la planul de reorganizare al retelei, care ar putea fi depus la inceputul lunii mai 2011.

Casa de insolventa CITR detine birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara. Din portofoliul companiei fac parte firme precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iasi, etc. CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari. 

NewsIn