Ce salariu trebuie sa ai ca sa poti sa iei un credit pentru casa

Data publicarii: 05-04-2011 | Finante-Banci



Daca vreti sa va cumparati o locuinta si intentionati sa luati un credit pe 30 de ani ca sa va vedeti visul cu ochii, trebuie sa fiti foarte atent la conditiile de creditare si, mai ales, la venitul pe care trebuie sa-l aveti! 

Sa zicem ca vreti sa va cumparati un apartament in valoare de 60.000 de euro si nu ati prins sau nu prindeti Prima Casa 3, unde avansul este inca de 5%, deci ar trebui sa luati in calcul un avans minim de 15%.

Astfel, creditul vizat este de 51.000 de euro. Daca luati acest credit in nume personal, aveti nevoie de un venit minim net de 2.700 de lei pentru un imprumut pe 30 de ani.

 Daca aveti un posibil codebitor langa dumneavoastra, situatia se schimba: venitul total al cuplului fara copii va trebui sa fie la nivelul minim net de 2.900 lei.

 In cazul unui cuplu cu un copil, venitul minim necesar este de 3.100 lei.

Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite ALLIANCE Finance Broker, firma care a facut aceste calcule la solicitarea incont.ro, spune ca informatiile de mai sus sunt valabile doar pentru cei care nu au alte rate sau carduri de credit ori overdraft.

"Varsta maxima este de 40 ani pentru a se incadra pentru un credit de 30 ani. Gradul de indatorare este de maximum 50%, iar doritorul trebuie sa aiba minimum trei luni vechime la actualul loc de munca si doi ani vechime totala in munca", explica Liviu Andrei.

Este de preferat ca solicitantul sa aiba minimum studii medii si este necesar sa nu aiba restante in istoricul de creditare.

Continuarea pe www.InCont.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: