Cojocaru (Volksbank): Vrem sa ajungem la o cota de piata de 3-4% in urmatorii ani

Data publicarii: 06-04-2011 | Finante-Banci



Vicepresedintele Volksbank Romania, Lucian Cojocaru, a declarat miercuri ca banca tinteste o cota de piata de 3-4% pentru urmatorii ani pentru toate segmentele de business, precum si o crestere mai lenta decat cea a pietei pe partea de credite.

"Cota de piata tintita vine din analiza-tinta pe care am facut-o si care arata ca, in afara de o cota de piata mare la credite de 6% astazi, cota de piata pentru alte produse este foarte mica. Avem in intentie o armonizare a cotelor de piata si de gasire a unui echilibru intre credite mari si alte produse mici. Noi credem ca o cota de piata normala pentru Volksbank si corecta fata de dimensiunea bancii si a numarului de oameni este in zona aceasta, de 3-4%, o cota de piata pe care o dorim in interval de 3-5 ani", a declarat Lucian Cojocaru.

El a spus ca banca va tinti segmentul median al pietei - clienti cu venituri medii, functionari,  intreprinzatori si IMM-uri.

Lucian Cojocaru a mai spus ca banca are in prezent 155 de unitati, dupa ce s-a luat decizia de a se renunta la 16 sucursale din hipermarketuri, pentru ca acestea nu se inscriu in linia de business, iar altele sunt in curs de inchidere. Banca avea 181 unitati la finele anului 2010.  

De asemenea, Volksbank Romania vrea sa renunte la toate francizele pana la finele anului.

Volksbank Romania a inregistrat o pierdere inainte de impozitare de 36 milioane euro in 2010, fata de un profit de 51,7 milioane euro in anul anterior. Costul cu provizioanele s-au dublat in 2010 fata de anul precedent, reprezentand principalul motiv pentru pierderile inregistrate, de la 69,8 milioane euro in 2009 la 153,4 milioane euro in 2010.

Veniturile din expoatare au crescut anul trecut fata de anul 2009 cu 3 milioane euro, respectiv cu 1,75%, ca urmare a castigurilor din operatiuni de trading, in timp ce castigurile din comisioane au ramas la un nivel constant.

Volksbank Romania este o banca comerciala ce activeaza pe piata din Romania din luna mai a anului 2000. Principalul actionar al bancii este Volksbank International AG, detinut in majoritate de österreichische Volksbanken-AG, ce reprezinta institutia centrala a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria. 

NewsIn