Trei sferturi dintre romani nu stiu sa-si administreze banii dar ar vrea sa invete

Data publicarii: 06-04-2011 | Finante-Banci


Trei sferturi dintre romani au un nivel redus de intelegere a chestiunilor legate de finantele personale si de administrarea acestora, dar peste 90% dintre acestia intentioneaza sa isi dezvolte cunostintele si abilitatile legate de gestionarea banilor, potrivit unui studiu ING.

In cadrul studiului "ING Consumer Resourcefulness", ING a dezvoltat un test de inteligenta financiara, validat la nivel global ca instrument de masurare a cunostintelor si abilitatilor financiare ale consumatorilor. Studiul a fost realizat in zece tari, respectiv Olanda, Belgia, Spania, Romania, Polonia, SUA, Mexic, India, Coreea si Japonia.

Testul de inteligenta financiara - "FQ test" - a inclus 13 intrebari axate pe patru directii: viitorul financiar, aspecte financiare legate de gospodarie, economisire si investitii. In functie de numarul raspunsurilor corecte, respondentii au fost incadrati in patru profile de cunostinte privind banii si finantele personale: nestiutor (0-4 raspunsuri corecte), incepator (5-8 raspunsuri corecte), mediu (9-11 raspunsuri corecte) si avansat (12-13 raspunsuri corecte).

Integral in InCont.ro