Min. Comunicatiilor: 244 de plati au fost efectuate prin ghiseul.ro in prima saptamana de la lansare

Data publicarii: 07-04-2011 | Finante-Banci



Un numar de 244 de plati au fost efectuate, incepand cu 30 martie si pana in prezent, prin intermediul Sistemului National Electronic de Plata a Taxelor si Impozitelor (SNEPTI) cu cardul bancar - ghiseul.ro, potrivit unui comunicat emis de Ministerulul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

"Mai mult, s-au facut plati intre orele 22.00-06.00. In ceea ce priveste site-ul www.ghiseul.ro, conform statisticilor, acesta a fost accesat de un numar de 18.743 vizitatori unici", se mai arata in comunicat.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a lansat pe 30 martie ghiseul.ro, sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor cu cardul bancar (SNEPTI), cetatenii din Targu Mures si sectoarele 2 si 6 din Bucuresti fiind primii care vor putea accesa acest serviciu.

"Cetatenii romani avand domiciliul in Targu Mures, sectoarele 2 si 6 din Bucuresti sunt primii care vor putea accesa acest serviciu pentru plata online a taxelor, impozitelor si amenzilor. In plus, tot de astazi (miercuri, n.r.), prin intermediul Ghiseul.ro pot fi achizitionate de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica domenii de Internet din spatiul .RO", se arata intr-un comunicat MCSI, de la acea data.

Proiectul, angajat public de MCSI anul trecut, a prins contur cu sprijinul Asociatiei Pentru Plati Electronice din Romania (APERO), care a pus la dispozitia administratiilor locale Ghiseul.ro in mod gratuit.

"Ghiseul.ro rezolva dintr-o data mai multe probleme, atat ale cetatenilor, cat si ale administratiilor locale, aducand un plus de confort, siguranta si rapiditate in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor. Cozile interminabile de la ghisee vor fi de domeniul trecutului, iar timpul alocat platilor si stresul cetatenilor se reduce considerabil", a declarat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme.

Platforma Ghiseul.ro urmeaza a fi extinsa pe parcursul acestui an in cat mai multe administratii locale, urmand ca in 2012 acestea sa fie acoperite in totalitate.  In prima etapa, in sistem vor intra orasele cu peste 150.000 de locuitori. A doua etapa va include inregistrarea oraselor cu pana la 150.000 de locuitori, iar apoi, in cel mult alte 6 luni, va urma integrarea comunelor si a institutiilor publice nevizate de primele doua etape.

"Sistemul este foarte usor de implementat de catre orice administratie locala. Am gandit si dezvoltat Ghiseul.ro astfel incat, pana anul viitor, toti cetatenii Romaniei sa poata accesa serviciile sale. Pentru aceasta, Primariile trebuie doar sa se inroleze in sistem din proprie initiativa, sau la solicitarea cetatenilor pe care ii reprezinta", a adaugat Valerian Vreme.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: