La un an de la lansare, preturile televizoarelor cu tehnologie 3D au scazut cu 40%-50%

Data publicarii: 07-04-2011 | IT&C



Continutul se diversifica tot mai mult, vor aparea peste 100 de filme si exista peste 500 de jocuri ce pot rula in format 3D

Luna aprilie a anului trecut a fost fara indoiala, la nivel local, luna tehnologiei 3D, dupa ce mai multi producatori mondiali de electronice au adus in magazinele romanesti televizoare de ultima generatie. Tragand linie dupa primele 12 luni, vendorii spun ca preturile pentru astfel de dispozitive s-au redus in medie cu aproximativ 50%, ducand astfel si la diversificarea plajei de clienti.

La un an de cand a fost lansat in magazine primul televizor cu tehnologie 3D, vanzatorii spun ca pretul acestora s-a redus la jumatate. "Tehnologia 3D si televizoarele 3D vor deveni din ce in ce mai accesibile. Spre exemplu, daca in urma cu un an televizoarele 3D costau, in medie, 7.000 de lei, acum pretul acestora este undeva la aproximativ 4.000 de lei. Vorbim astfel de o scadere de 40%-50% in doar un an. Scaderi ale preturilor la televizoarele 3D vor mai fi, insa nu in urmatoarele sase luni", a comentat pentru "Fin.ro" Gabriel Muntean, director executiv al magazinului online Cel.ro. O diversificare a diagonalelor este prima explicatie pentru reducerea pretului. La Media Galaxy, primul retailer care a adus astfel de televizoare in Romania, pretul de pornire pentru un televizor cu plasma cu tehnologie 3D incepe de la 4.494 de lei pentru o diagonala de 106 cm. Pentru o diagonala de 138 de centimetri, si televizor cu iluminare LED, un cons-mator ar trebui sa scoata din buzunar aproximativ 11.200 de lei tot la Media Galaxy, insa preturile sunt similare si la alti retaileri din piata.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: