Refinantarea in lei, o solutie pentru cei cu credite. Ofertele bancilor

Data publicarii: 07-04-2011 | Finante-Banci



Bancile de pe piata locala au venit in aceasta primavara , cu numeroase promotii de refinantare. Marjele de dobanda au inceput sa scada, in unele cazuri substantial, nu numai la creditele in euro, ci si la cele in lei.

Daca inca mai platesti rate la un credit in franci elvetieni sau la unul scump in alta valuta, poate e cazul sa cauti o refinantare in lei. Cateva motive si oferte.

Teama de inflatie a facut ca investitorii sa caute puternic francul elvetian. Moneda s-a apreciat constant in ultimii doi ani in fata euro si a dolarului. Tendinta a fost vizibila si fata de leul romanesc.

Creditul de Refinantare de la CEC Bank vine cu o dobanda fixa de 6,9% in primul an si variabila in functie de Robor la 3 luni + 3 pp incepand cu  cel de-al doilea (9,12%, pentru Euribor 3M de la 5 ianuarie).

Creditul imobiliar/ipotecar ReStart de la BRD vine cu dobanda variabila in functie de Robor la 3 luni si o marja fixa intre 1,5 si 2,25 pp, in functie de perioada de creditare si diferenta dintre credit si valoarea garantiei. Astfel, pentru un credit cu valoarea de pana la 80% din cea a garantiei, marja de dobanda este de 1,5 pp, daca perioada contractata este de 10-20 ani sau de 1,75 pp, daca perioada este intre 20 si 30 ani.

Emporiki Bank ofera Creditul ipotecar cu dobanda variabila in functie de Robor la 3 luni si marja de 2,2 pp - pentru cei care isi incaseaza salariul in cont la Emporiki - sau de 3,1 pp.

Creditul ipotecar de la Intesa Sanpaolo Bank are o dobanda de 9,12% (Robor 3M + 3 pp) si se acorda pe o perioada de cel putin 5 ani si cel mult 35. Imprumutul acopera cel mult 85% din valoarea garantiei.

Vedeti oferta integral pe Money.ro