50% din cei interesati sa cumpere o locuinta se uita intai la pret, apoi la zona

Data publicarii: 08-04-2011 | Imobiliare


Aproape jumatate dintre cei care sunt interesati sa cumpere o locuinta au ca principal criteriu de selectie pretul, fara sa tina cont de zona in care se afla aceasta, reiese dintr-un studiu realizat de firma Be Igloo pe un esantion de 4.500 de persoane.

"Peste 45% dintre cei care doresc sa cumpere o noua locuinta sunt interesati in primul rand de pretul si de suprafata apartamentului. Locuinta este astfel aleasa in functie de buget, de costurile de intretinere si abia apoi in functie de zona. Studiul Be Igloo arata ca ultimii doi ani de criza au reorganizat lista de prioritati a celor interesati sa-si cumpere un apartament", se arata intr-un comunicat al firmei.

Prin intervievarea clientilor din portofoliu Be Igloo, in legatura cu zona in care doresc sa fie amplasata locuinta pe care vor sa o cumpere, a reiesit ca 45% dintre acestia solicita o oferta generala, pe tot Bucurestiul. Ei nu mai cer oferte doar pentru un cartier sau doua, ci vor sa compare preturile din toate ansamblurile, indiferent de zona.

In anii de dinaintea crizei, majoritatea clientilor indicau direct cartierul sau cartierele in care doreau sa cumpere o locuinta si nu erau foarte atenti la preturi.