Biletele de calatorie RATB vor fi retrase din circulatie incepand din mai

Data publicarii: 08-04-2011 | Diverse



Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) va demara, incepand din mai, procedura de eliminare a biletelor de hartie, calatorii putand utiliza cardurile electronice Activ sau Multiplu, au anuntat, joi, reprezentantii Regiei.

"Precizam ca, prin validare, cardul Activ si cel Multiplu ofera Regiei informatii relevante privind gradul de incarcare a vehiculelor, pe zone si intervale orare, indicator care contribuie la realizarea unui obiectiv major al RATB si anume, adaptarea capacitatii de transport la cerintele publicului calator", mai spun reprezentantii regiei.

Pentru a veni in sprijinul calatorilor, RATB va introduce, pana la sfarsitul anului, plata serviciului de transport prin intermediul telefonului mobil, precum si noi titluri de calatorie.

Potrivit reprezentantilor Regiei, in prezent, se fac testari pentru lansarea, in parteneriat cu BCR, a unui card dual ce incorporeaza aplicatia de transport RATB (utilizand tehnologie contactless). Cardul va fi pus la dispozitia publicului calator dupa finalizarea testelor si punerea la punct a intregului sistem. RATB a initiat un proiect similar si cu BRD, pentru diversificarea ofertei de instrumente de plata a calatoriei, si isi manifesta dorinta de a incheia parteneriate similare si cu alte institutii financiare.

"Este momentul ca RATB sa-si uniformizeze sistemul de colectare a contravalorii titlurilor de transport, tinand cont de investitiile facute in sistemul automat de taxare. Doar in acest mod putem avea o imagine completa a utilizarii mijloacelor de transport in comun si a cererii de transport", a declarat Adrian Crit, directorul general RATB.  

NewsIn