Toyota si Nissan au anuntat ca isi vor relua luna aceasta productia la toate fabricile din Japonia

Data publicarii: 08-04-2011 | Auto



Companiile Toyota si Nissan au anuntat vineri ca isi vor relua activitatea la toate fabricile din Japonia in decursul lunii aprilie, estimand insa o reducere la jumatate a volumului productiei, relateaza Nikkei.com

Ambele companii au fost obligate sa isi suspende productia la facilitatile japoneze dupa cutremurul devastator din 11 martie, care a provocat si perturbari ale lantului de aprovizionare cu componente auto.

Toyota, cel mai mare producator de automobile din lume, a anuntat ca va relua procesul de fabricatie la toate cele 17 fabrici din Japonia incepand cu 18 aprilie. Nissan, al doilea producator de automobile, ca volum, din Japonia, a informat ca isi va redeschide cele cinci facilitati de asamblare in intervalul 11-18 aprilie.

Pe 18 aprilie ar urma sa fie repornita si uzina de motoare a Nissan, situata in orasul Iwaki, din Prefectura Fukushima. Ambele companii au mai anuntat ca facilitatile lor din Japonia vor functiona sub capacitatea normala pentru o perioada neprecizata.

In plus, Toyota a anuntat ca productia din Japonia va fi repornita doar intre 18 si 27 aprilie, dupa care va urma o noua suspendare pana pe 10 mai, datorata "sarbatorilor primaverii". 

NewsIn