Oprescu si consilierii PDL nu au ajuns la o intelegere privind bugetul pe 2011

Data publicarii: 08-04-2011 | Diverse



Primarul general Sorin Oprescu si consilierii PDL si nu au ajuns la o intelegere privind bugetul Capitalei pe 2011, dupa ce presedintele democrat-liberalilor pe Bucuresti, Elena Udrea, le-a cerut colegilor de partid sa nu accepte altceva decat indreptarea erorilor materiale, sustin surse municipale.

Informatia a fost confimata indirect de prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, care a spus, joi, ca va ataca bugetul in instanta, in cazul in care acesta va fi supus din nou la vot cu alte modificari decat indreptarea unor erori materiale, mai exact corectarea unor sume ce ar fi fost scrise gresit.

Grupul PDL din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si Oprescu se aflau in negocieri si se indreptau chiar spre un acord prin care in bugetul Capitalei sa fie acceptate multe dintre propunerile edilului-sef, care, in 28 februarie, la votul din CGMB, fusesera amendate de catre democrat-liberali, spun aceleasi surse.

"S-ar fi gasit si o formula juridica prin care noua forma a bugetului sa fie supusa din nou la vot, insa, in cele din urma, lucrurile au intrat din nou in impas, astfel ca, la mai bine de o luna de la votul din CGMB, Capitala nu are, de fapt, buget pe anul in curs", afirma sursele citate.

In 28 februarie, la votul pe buget, democrat-liberalii au introdus numeroase amendamente ce modificau esential proiectul de buget propus de primarul general. Ulterior, primarul s-a adresat prefectului, cerand sa constate legalitate bugetului. Atanasoaei a retrimis bugetul primariei, fara sa se pronunte in privinta legalitatii. El a constatat doar ca bugetul primit contine numeroase greseli provenind de la Directia de Buget din primarie, greseli care, in opinia lui, modificau sensul amendamentelor. Din acelasi motiv, bugetul a fost respins si de Directia Finantelor Publice.

Oprescu a sustinut ca Directia de Buget din primarie nu a facut altceva decat sa transcrie dupa banda de magnetofon amendamentele propuse si ca inadvertentele reclamate sunt cauzate chiar de amendamentele venite din directia PDL. Pe de alta parte, Directia Juridica din primarie a trimis o hartie Directiei de Buget prin care atragea atentia ca trebuie sa tina cont de amendamente asa cum au fost ele trimise in forma scrisa.

Primarul general al Capitalei sustine ca trebuie votat un nou buget, iar intarzierea acestui proces ar duce la imposibilitatea efectuarii unor plati, inclusiv a salariilor. 

NewsIn