Romcab Targu-Mures vrea sa imprumute pana la15 mil euro de la Eximbank pentru finantarea activitatii

Data publicarii: 11-04-2011 | Finante-Banci


Consiliul de Administratie al Romcab Targu-Mures, producator de cabluri si conductori electrici, vrea sa imprumute pana la 15 milioane euro de la Eximbank pentru finantatea activitatii, acoperirea unor creante comerciale si investitii.

Propunerea urmeaza sa fie analizata de actionari in 14 aprilie.

Astfel, Consiliul de Administratie al Romcab Targu-Mures propune spre aprobare contractarea unor finantari, acordate de Banca de Export-Import a Romaniei - SA, reprezentand linii de credit, acorduri de factoring pentru finantarea creantelor comerciale, plafoane de garantare, credite de trezorerie (linie de credit) destinate prefinantarii cheltuielilor eligibile aferente proiectelor de dezvoltare aflate in derulare, credit de investitii destinat cofinantarii, precum si orice alte produse bancare in limita maxima de expunere de 15 milioane euro.

Imprumutul ar urma sa fie garantat cu active ale Romcab, dar si cu garantii pentru IMM emise de Eximbank in numele statului si contul statului, de maximum 12 milioane euro, potrivit convocatorului AGA transmis pietei Rasdaq.

Titlurile Romcab se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul MCAB. Capitalizarea companiei este de 43,12 milioane lei, in conditiile in care pretul actoiunilor au crescut cu 17,92%, la 7,7 lei in sedinta bursiera de vineri.

 NewsIn