Remarul 16 Februarie va investi peste 20 milioane euro in urmatorii ani in productia trenurilor AGC

Data publicarii: 11-04-2011 | Afaceri


Remarul 16 Februarie estimeaza ca va investi peste 20 de milioane de euro in urmatorii ani in procesul de productie a automotorului de mare capacitate AGC, in functie de comenzile primite, de numarul si specificul acestora, au declarat pentru NewsIn reprezentantii Remarul.

"In prima etapa a procesului de achizitie a licentei AGC de catre Remarul 16 Februarie, au fost facute investitii de un milion de euro. In cadrul acestei faze a proiectului, Bombardier va asigura companiei Remarul 16 Februarie suport in asimilarea procesului de productie si comercializare a trenului AGC. In functie de rezultatele obtinute in aceasta prima etapa, se va stabili cea de-a doua faza a parteneriatului", precizeaza Remarul.

Compania Remarul 16 Februarie Cluj-Napoca (REFE) a incheiat la sfarsitul anului trecut cu Bombardier Transportation din Franta un acord pentru achizitia unei licente in vederea producerii trenurilor de mare capacitate AGC in Romania.

"Numarul de exemplare produse si momentul in care se va demara productia va depinde de comenzile care vor fi primite de catre Remarul. Capacitatea de productie va fi de o rama/doua rame pe luna, iar perioada necesara producerii unui tren AGC va fi de 16 luni de la primirea primei comenzi", spun cei de la Remarul.

Acestia adauga ca vor fi create 1.000 de noi locuri de munca in industria constructoare de material rulant din Romania. In plus, Remarul va colabora si cu mai multi furnizori romani de echipamente pentru realizarea noului tren.

"Estimam ca vom investi peste 20 de milioane de euro in urmatorii ani in procesul de productie a trenului AGC", precizeaza reprezentantii Remarul.

Automotorul de mare capacitate (AGC ) este o noua generatie de trenuri regionale, proiectate pentru a indeplini nevoile curente de dezvoltare a transportului pe cale ferata urban si Intercity.

AGC poate atinge o viteza de 160 de kilometri pe ora si dispune, datorita structurii articulate, de spatii largi de intercomunicatie si de podea joasa continua.

Bombardier este unul dintre cei mai mari constructori de avioane, echipamente si sisteme pentru transportul feroviar si este prezent in Romania prin divizia Transportation din 1996. Compania a livrat din 2000 si pana in prezent companiei Metrorex 44 de trenuri, precum si sisteme de semnalizare.

Compania Remarul 16 Februarie este controlata de firma Transferoviar Grup, detinuta de Calin Mitica, cu 32,96% din titluri, si Monica Baiculescu  -- 32%.

 

NewsIn